Warning: A non-numeric value encountered in /srv/users/serverpilot/apps/eaals/public/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52

Warning: A non-numeric value encountered in /srv/users/serverpilot/apps/eaals/public/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 53

Warning: A non-numeric value encountered in /srv/users/serverpilot/apps/eaals/public/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 54

Warning: A non-numeric value encountered in /srv/users/serverpilot/apps/eaals/public/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 55

Warning: A non-numeric value encountered in /srv/users/serverpilot/apps/eaals/public/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 56

Warning: A non-numeric value encountered in /srv/users/serverpilot/apps/eaals/public/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 57

Warning: A non-numeric value encountered in /srv/users/serverpilot/apps/eaals/public/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 58
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Published on 8 Μαρτίου, 2018 | by eaalsadmin

0

Ε.Α.Α.Λ.Σ: Παρέμβαση – Αποτελέσματα συνάντησης με Υπουργό Ναυτιλίας

Πειραιάς 07/03/2018

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΙΙας Μεραρχίας 11 – Πειραιάς

Τ.Κ. 185 35

Email:[email protected]

Τηλ.: 2104119868

Aρθμ.Πρωτ.34/2018


Ε.Α.Α.Λ.Σ: Παρέμβαση – Αποτελέσματα συνάντησης με Υπουργό Ναυτιλίας

Ως θεσμικοί εκπρόσωποι των σε αφυπηρέτηση στελεχών Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι στις 06-03-2018 συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στην συνάντηση τέθηκαν υπόψη του Υπουργού τα θέματα που μας απασχολούν καθώς οι θέσεις, απόψεις και τα αιτήματα μας.

Συγκεκριμένα :

  1. Αιτήματα αποκλειστικής αρμοδιότητας Υπουργού Ναυτιλίας :

α. Ζητήσαμε τη Νομοθετική τακτοποίηση και για τα στελέχη του Λ.Σ., της εκκρεμότητας αναφορικά με το ΤΑΛΣ (νέος τρόπος υπολογισμού, εισφορών) ώστε απρόσκοπτα πλέον να καταβληθεί το δικαιούμενο  εφάπαξ βοήθημα από το ταμείο σε όσους αποστρατεύθηκαν ο1/01/2017 και εντεύθεν.

β. Ζητήσαμε την τροποποίηση της Υπουργικής απόφασης του  Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Προσωπικού (ΛΑΠ) ώστε να συμμετέχουν σε αυτόν και τα εν αποστρατεία στελέχη ΛΣ με τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Εξάλλου  τα σημερινά εν αποστρατεία στελέχη από συστάσεως του λογαριασμού ήταν συνδικαιούχοι αφού κατέβαλλαν τις ανάλογες και μέχρι την αποστρατεία τους εισφορές. Η πρόταση μας θα ενισχύσει περαιτέρω τα αποθεματικά του Λογαριασμού.

γ.  Ζητήσαμε την χορήγηση δικαιούμενων ξιφών στους εν αποστρατεία συναδέλφους αξιωματικούς Λ.Σ. προερχόμενους εξ Υπαξ. που δυστυχώς (με υπαιτιότητα της Υπηρεσίας) στερήθηκαν ως την ελάχιστη   ηθική ανταμοιβή για τις υπηρεσίες που προσέφεραν ως Αξιωματικοί ΛΣ.

δ. Ζητήσαμε την επαναφορά του ισχυόντων αναφορικά με τις  ακτοπλοϊκές  μετακινήσεις των αποστράτων.

ε. Ζητήσαμε την διάθεση χώρου στο Κεντρικό Κτίριο του Υπουργείου προκειμένου διευκολύνεται η επικοινωνία με τις Υπηρεσίες για την επίλυση καθημερινών απλών προβλημάτων των μελών της Ένωσης αλλά κυρίως για την στήριξη των δεσμών των εν αποστρατεία και εν ενεργεία μελών της οικογένειας του Λ.Σ.

Για όλα τα ως άνω αιτήματα, που αφορούν σε θέματα αρμοδιότητας ο Υπουργός δεσμεύθηκε για τη άμεση επίλυση τους, παρέχοντας σχετικές οδηγίες προς τον κ. Αρχηγό Λ.Σ., ο οποίος και ήταν παρών στην συνάντηση.

  1. Στον Υπουργό τέθηκαν και αιτήματα που απαιτούν κοινή δράση με άλλους Υπουργούς και άπτονται της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής:

α. Ζητήσαμε την στήριξη του Υπουργού για την αποκατάσταση  των συντάξεων και μισθών, σύμφωνα με τις τελεσίδικες αποφάσεις καθώς τις αποφάσεις της  επιτροπής συμμόρφωσης  του Σ.τ.Ε.

β. Ζητήσαμε τη νομοθετική τακτοποίηση του ζητήματος που έχει προκύψει με την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων αναφορικά με την εισφορά αλληλεγγύης.

Επισημάναμε στον κ. Υπουργό το γεγονός ότι σήμερα σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία οι συνάδελφοι αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ατομικές δικαστικές διεκδικήσεις για τα αυτονόητα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό  τους προϋπολογισμό.

γ. Ζητήσαμε τη διευθέτηση του θέματος που έχει προκύψει από την διαφορετική  αντιμετώπιση των παιδιών των στελεχών Λ.Σ. από την πλευρά του  ΝΝΑ σε ότι αφορά την παροχή  υγειονομικής περίθαλψης όταν συμπληρώνουν το 23ο έτος της ηλικίας τους και παραμένουν άνεργα.

δ. Τέλος ζητήσαμε από τον κ. Υπουργό την ενίσχυση του προϋπολογισμού του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος:

  • για την στήριξη του εν ενεργεία προσωπικού Λ.Σ. με αναγκαίες προσλήψεις στελεχιακού δυναμικού
  • για την ενίσχυσή του με την προμήθεια μέσων (ΠΠΛΣ κλπ) και εξοπλισμού,

ώστε οι συνάδελφοι μας απρόσκοπτα να επιτελούν εθνικό σκοπό και έργο που η Ελληνική πολιτεία τους έχει αναθέσει.

Για τα όλα τα θέματα που αφορούν την εν γένει κυβερνητική πολιτική ο Υπουργός δεσμεύτηκε να στήριξη προς την κατεύθυνση επίλυσης τους.

Ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΛΣ διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους:

  • ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους έως την οριστική επίλυση τους.
  • ότι θα διευρύνουμε την παρουσία και κοινή δράση με τις Ενώσεις Αποστράτων των άλλων ενστόλων προκειμένου περιοριστούν οι δυσμενείς συνέπειες της ακολουθούμενης επί σειρά ετών πολιτικής στις συντάξεις μας

Επιπρόσθετα δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη μας στις διεκδικήσεις και ανάγκες των εν ενεργεία στελεχών του ΛΣ.

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ Βασίλειος                                      ΣΑΙΤΑΚΗΣ Δημήτριος


About the AuthorΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑