- για τον τρόπο προσέγγισης και πρυμοδετηση του πλοιου..
- Για την προβλεψη ασφαλους προσεγγισης λαμβάνοντας και συνεκτιμώντας τις επικρατουσες καιρικες συνθηκες υψος κυματος διεύθυνση και ένταση ανέμου..
- Για την κατασταση παλαιοτητα μεγεθος καταλληλοτητα των καβων προσδεσης..
- Για τον τροπο και μεθοδολογια προσδεσης οπως προσδεση με εναν καβο απο την μεση του πλοιου με δυο κάβους υπό επιλεξιμες γωνιες αναλόγως των επικρατούσων συνθηκών.
- Για την εκτίμηση επικινδυνοτητας κατα την προσεγγιση που αφορα στην ασφαλη φορτωση εκφορτωση οχηματων επιβατών λαμβάνοντας υπόψη την συμπεριφορα του πλοιου συμφωνα με τους διατοιχισμούς και προνευσταμους γωνιες κλισης και υψη που αναπτυσσονται..
- Για την τυχόν ληψη αποφασης για την ασφαλη προσεγγιση η οχι στον εν λογω λινενα δεδομένου ότι πλείστες φορές δεν έχει προσεγγίσει Ε/Γ πλοίο σε λιμένες που εμφανίζουν επικινδυνότητα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών σε συνδυασμό με την ακαταλληλότητα των λιμενικών εγκαταστάσεων ,με γνώμονα πάντα την ασφάλεια.
Υπενθυμίζω την έκθεση που κατέθεσαν για πολλοστή συνεχόμενη χρονιά οι πλοίαρχοι της ελληνικής ακτοπλοΐας στο ΥΝΑΝΠ το 2024 η έκθεση κατατέθηκε από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ), και τη γενική γραμματέα προς τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων , με κοινοποίηση στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία όπως και στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Μέσα σε αυτή, βρίσκεται η ετήσια έρευνα για τα λιμάνια, οι ελλείψεις και τα προβλήματα επικινδυνότητας που έχουν από τους βασικούς χρήστες αυτών, τους πλοιάρχους που επιβιβάζουν και αποβιβάζουν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και τους 12 μήνες του χρόνου. Στην εν λόγω λίστα κατατάσσεται και ο λιμένας Αλοννήσου και χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη η πρυμνοδέτηση στον εξωτερικό προβλήτα λόγω γειτνίασης με τα βράχια του λιμενοβραχίονα.
Τα συμπεράσματα δικά σας…