Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

Παραλίες χωρίς Ναυαγοσώστες: Στους 24 οι νεκροί από πνιγμό στην Κρήτη!!!

Στους 24 ανέβηκε αριθμός των νεκρών στην Κρήτη από πνιγμό το φετινό καλοκαίρι (10/5-3/10) , με έναν ακόμη άνδρα αγνώστων στοιχείων να ανασύρεται χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα των Απτέρων.

Το νέο περιστατικό συνέβη προχθές το απόγευμα και η κινητοποίηση των λουομένων και του ΕΚΑΒ ήταν άμεση, ενώ στο σημείο έσπευσε και ναυαγοσώστης, παρά το γεγονός ότι σύμβασή του είχε λήξει μία ημέρα πριν.

Από τον 1ο Λιμενικό Σταθμό Χανίων ερευνάται η ταυτότητα του άνδρα που έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε, ­ ενώ επανέρχεται στο προσκήνιο η ανάγκη επέκτασης των συμβάσεων των ναυαγοσωστών για τουλάχιστον ένα επιπλέον μήνα, δεδομένου ότι οι παραλίες της Κρήτης είναι ακόμη γεμάτες.

«Αν μας πούνε ποιος θα τα πληρώσει ή αν μας πει το κράτος που είχε πει ­ ότι τον Σεπτέμβριο θα μας δώσει τη διαφορά των χρημάτων που βάζουμε από ίδιους πόρους για τους ναυαγοσώστες, βεβαίως να τα διαθέσουμε.

Αλλά απ’ ό,τι βλέπω, ούτε φωνή ούτε ακρόαση και γι’ αυτή τη δέσμευση του Μαΐου», τόνισε δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

Ενδεικτικά στον δήμο Πλατανιά, που διαθέτει 18 ναυαγοσωστικούς πύργους, το κόστος στελέχωσής τους για τέσσερις μήνες ανήλθε στις 580.000 ευρώ, για τις οποίες η κρατική επιχορήγηση ήταν μόλις 150.000.  Ένας ακόμη μήνας θα σήμαινε 144.000 ευρώ ­ επιπλέον κόστος, το οποίο θα επιβάρυνε αποκλειστικά τον Δήμο.

«Άρα λοιπόν, επειδή δε συμμετέχει κανείς στο κόστος, ούτε οι ξενοδόχοι, ούτε η κυβέρνηση, τα πληρώνει όλα Δήμος και επειδή είχα και τώρα αίτημα από τους ξενοδόχους να γίνει, λέει, ­ επέκταση, να μας πουν: ποιος θα τα πληρώσει;  Μήπως από τα λεφτά που παίρνουμε από τις παραλίες, που παίρνουμε κάτι “ψίχουλα”, με 60% μείωση της τιμής που είχαμε ορίσει πριν από δέκα χρόνια;».

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, ­ από τις 10 Μαΐου ως τις 15 Αυγούστου στην Κρήτη σημειώθηκαν 19 θάνατοι, ενώ πέντε ακόμη καταγράφηκαν από τον Δεκαπενταύγουστο μέχρι χθες.

ΠΗΓΗ: ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ (4/10/2022)

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print