Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

Tα «τεχνάσματα» της Ρωσίας για τη μεταφορά πετρελαίου

H Ρωσία φαίνεται πως «επινοεί» νέες εμπορευματικές οδούς για τη μεταφορά του πετρελαίου της, μετά και το μπαράζ κυρώσεων από δυτικές δυνάμεις.  
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, φορτίο με 700.000 βαρέλια ρωσικού πετρελαίου κατέφθασε στον τερματικό El Hamra της Αιγύπτου, στις ακτές της Μεσογείου, στις 24 Ιουλίου.  
Λίγες ώρες αργότερα, ένα άλλο πλοίο παρέλαβε φορτίο από τον εν λόγω τερματικό, το οποίο εικάζεται ότι περιλάμβανε μερικά ή όλα τα βαρέλια του ρωσικού πετρελαίου.  
Το δεύτερο πλοίο βρισκόταν στον τερματικό ήδη αρκετές ημέρες και μετακινήθηκε προκειμένου το πρώτο πλοίο να δέσει στον αιγυπτιακό τερματικό, αποκαλύπτει το Bloomberg.

Η Αίγυπτος ήδη χρησιμοποιείται από τη Ρωσία ως κόμβος μεταφόρτωσης πετρελαίου, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν η προαναφερθείσα μεταφορά είναι μεμονωμένη ή εάν ο El Hamra θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου.  

Νωρίτερα, δεξαμενόπλοια μετέφεραν ρωσικό αργό STS (ship-to-ship) στην ισπανική πόλη Ceuta στα βόρεια της Αφρικής, αλλά και στον Ατλαντικό.

Τέτοιου είδους ασυνήθιστες κινήσεις καθιστούν δύσκολο τον εντοπισμό των ρωσικών φορτίων, ενώ η κλιμάκωση των κυρώσεων αργότερα μέσα στον χρόνο θα δοκιμάσει την «πολυμηχανία» της Μόσχας.


ΠΗΓΗ: Ναυτικά Χρονικά

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print