Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

ΕΛ.ΑΣ.: Φύλαξη συνόρων και από αέρος

Η Ελληνική Αστυνομία, με το σώμα της Συνοριοφυλακής, ακόμα ένα βήμα εμπρός ακολουθώντας τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και εξελίξεις .

Αναγκαιότητα για το παραπάνω αποτελούν και οι πλέον εξελιγμένοι μέθοδοι παραβίασης των συνόρων, που καθιστούν κύριο πυλώνα για την υπεράσπιση τους ακόμη και την τεχνολογία από αέρος.

Με αφορμή το Φ.Ε.Κ. της 4 Αυγούστου 2022, η Ελληνική Κυβέρνηση ενισχύει την Ελληνική Αστυνομία και το ειδικό σώμα των Συνοριοφυλάκων – και όχι μόνο – με τη Σύσταση Γραφείων μη Στελεχωμένων Αεροσκαφών στην εσωτερική διάρθρωση των Επιτελείων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας και των Επιτελείων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Σάμου, Χίου, Α’ Δωδεκανήσου και Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μεγάλος αριθμός νέων συνοριοφυλάκων, που επανδρώνουν τα Νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, σε Αττική, Έβρο και Δράμα, από το 2020 είναι βεβαιωμένοι από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ως χειριστές drone σε εκπαίδευση, που έλαβε χώρα έπειτα από πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων.


ΠΗΓΗ: bordernews.gr

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print