Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

Διαμαρτυρία της Ε.Α.Α.Λ.Σ. για το «σνομπάρισμα» της Μπέρμποκ στο Λιμενικό

 

Μια έκπληξη περίμενε πριν από λίγο τη Γερμανίδα Υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ στο κτίριο της Δραπετσώνας, όπου κατέφθασε για να συναντηθεί κατ’ απαίτησή της αποκλειστικά με το Frontex και με κανέναν άλλο από τους ενοίκους του κτιρίου.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που διαθέτουμε, στο διάδρομο που οδηγεί στα γραφεία του Frontex, η Γερμανίδα Υπουργός διασταυρώθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ε.Α.Α.Λ.Σ. Ι. Καραγεωργόπουλο, Αντιναύαρχο ΛΣ (ε.α.), Επίτιμο Κλαδάρχη Αστυνόμευσης & Ασφάλειας, τ. Διευθυντή ΚΕ.ΜΕ.Α. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που απευθυνόμενος στη Γερμανίδα Αξιωματούχο φέρεται να της είπε στα Γερμανικά (ο Αντιπρόεδρος ΕΑΑΛΣ είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης):

“Geehrte Frau Baerbock,

Die Griechische Küstenwache sollten Sie vertrauen und nicht vermeiden.

Die Griechische Küstenwache achtet auf die Europäische Grenzen, um wir alle in Ruhe schlafen zu können.

Die Griechische Küstenwache braucht eure Unterstüzung, eure Achtung, und nicht eure Verachtung.”

Η ελληνική μετάφραση των παραπάνω έχει ως ακολούθως¨

«Αξιότιμη κυρία Μπέρμποκ,

Το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή θα έπρεπε να το εμπιστεύεστε κι όχι να το αποφεύγετε.

Το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή είναι αυτό που φυλάει τα Ευρωπαϊκά σύνορα, ώστε όλοι εμείς να κοιμόμαστε ήσυχα.

Αυτό που χρειάζεται το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή είναι η στήριξή σας, η προσοχή σας κι όχι η περιφρόνησή σας.»

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του Αντιπροέδρου ΕΑΑΛΣ ο Πρέσβυς της Γερμανίας που συνόδευε την Υπουργό ρώτησε για την ταυτότητά του, λέγοντας: “Wer sind Sie? Wer sind Sie?” (μτφ.: «Ποιος είστε; Ποιος είστε;»).  Ο κ. Καραγεωργόπουλος, φέρεται ότι συστήθηκε με την τρεχόντως κατεχόμενη ιδιότητά του.

Μετά το περιστατικό η Υπουργός με την κουστωδία της συνέχισε τη διαδρομή της προς τα γραφεία της Frontex στον πύργο του κτιρίου της Δραπετσώνας.

Όπως μας πληροφορούν οι πηγές μας, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΛΣ φέρεται να προέβη στην παρέμβαση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποφυγή της Γερμανίδας Υπουργού να συναντηθεί με την ηγεσία του Λιμενικού το Αρχηγείο του οποίου στεγάζεται στο κτίριο που επισκέφθηκε σήμερα η Γερμανίδα ΥΠΕΞ.

Μαθαίνουμε επίσης ότι την αντίδραση του Αντιπροέδρου της ΕΑΑΛΣ στηρίζει σύσσωμο το ΔΣ του Σωματείου κι ότι εκφράζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τη δυσαρέσκεια των 5.000 μελών της Ένωσης.

 

Πηγή: ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print