Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

Ε.Α.Α.Λ.Σ. Ανακοίνωση : Συνάντηση εργασίας Προεδρείου Ε.Α.Α.Λ.Σ. με Αρχηγό Λ.Σ.

 

Πειραιάς 14 Ιουλίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 19/22

ΘΕΜΑ: Συνάντηση εργασίας Προεδρείου Ε.Α.Α.Λ.Σ. με Αρχηγό Λ.Σ.

Συνάντηση εργασίας στο Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ είχε το Προεδρείο της Ε.Α.Α.Λ.Σ. με τον Αρχηγό ΛΣ Αντιναύαρχο ΛΣ Γ. Αλεξανδράκη χθες Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022.

Τα ειδικότερα θέματα που απασχόλησαν τις δύο πλευρές αφορούσαν τα ακόλουθα:

(α) Ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της Ένωσής μας για τη δημιουργία Γραφείου Αποστράτων στο Αρχηγείο, ο Αρχηγός ΛΣ μας δήλωσε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα με έκδοση σχετικής σηματικής διαταγής του, θα προβεί στον ονομαστικό ορισμό του αρμόδιου στελέχους, που θα υποστηρίζει τη λειτουργία αυτή για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των αποστράτων-μελών μας.

(β) Για τη λειτουργία «help-desk» Λ.Σ. – αποστράτων στο Ν.Ν.Α., ο Αρχηγός ΛΣ μας γνωστοποίησε ότι λίαν προσεχώς θα αποσπαστεί στο Ν.Ν.Α. επιπλέον στέλεχος του Λ.Σ., που θα εξυπηρετεί τα αιτήματα και των μελών της Ένωσής μας.

(γ) Για το ζήτημα της απονομής ξιφών στα μέλη-δικαιούχους της Ε.Α.Α.Λ.Σ. (περίπου 170), εξετάζονται κατά προτεραιότητα από το Αρχηγείο όλες οι δυνητικές λύσεις άμεσης επίλυσης του θέματος.  Στο πλαίσιο αυτό, από πλευράς μας επισημάνθηκε η ανάγκη εξασφάλισης των απαιτούμενων πιστώσεων από τον Τακτικό Προϋπολογισμό, ακόμα κι αν απαιτηθεί η δαπάνη να αντιμετωπισθεί τμηματικά σε διαδοχικές οικονομικές χρήσεις, λόγω του μεγάλου αριθμού των δικαιούχων μελών μας.

(δ) Από την πλευρά μας γνωστοποιήσαμε στον Αρχηγό ΛΣ την πρόθεσή μας να αποσταλεί τις επόμενες μέρες επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκη, με την οποία θα ζητείται η σύσταση «Πολιτιστικού Κέντρου του Λιμενικού Σώματος (ΠΟΚΕΛΣ)», με διάταξη που θα περιληφθεί σε επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΝΑΝΠ.  Ο Αρχηγός ΛΣ στήριξε την πρότασή μας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή θα τύχει θετικής υποδοχής από την πολιτική ηγεσία.

(ε) Τέλος, γνωστοποιήσαμε στον Αρχηγό ΛΣ  χρονίζοντα ζητήματα που αφορούν στα μέλη της Ένωσής μας και τα οποία αναζητούν επίλυση, όπως: προαγωγές Ανθυπασπιστών, εφαρμογή των διατάξεων της παρ.1 του αρθ. 6 του Ν. 2838/2000 σε όλους τους αποφοίτους ΣΕΜΑ, αναγνώριση δυνατότητας σε Αντιπλοιάρχους ΛΣ  προαγωγής στον επόμενο βαθμό, ως  ευδοκίμως τερματισάντων τη σταδιοδρομία τους ύστερα από υποβολή αίτησης παραίτησης τους, με τις ίδιες προϋποθέσεις που δίδεται σε Πλωτάρχες ΛΣ κλπ. 

Ο Αρχηγός ΛΣ από πλευράς του δεσμεύτηκε να μεριμνήσει για την εξεύρεση τρόπων επίλυσης των ως άνω περιγραφέντων ζητημάτων.
 

 


ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print