Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

Ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ανακτά τις αρμοδιότητές του. Τέλος ο διακοσμητικός ρόλος

 

Μετά  πρωτοβουλία του σημερινού Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναυάρχου Αλεξανδράκη Γ. και σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Ναυτιλίας διορθώθηκε η αποψίλωση και η εγκληματική αποδόμηση των αρμοδιοτήτων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ  και ειδικότερα  του Αρχηγού του Σώματος.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε (ΦΕΚ 2750Β/2-7-2022) η αριθμ. 2903.5/37112/2022/26 Μαΐου 2022 Υπουργική απόφαση, με την οποία μεταβιβάζονται στον Αρχηγό η αρμοδιότητα κύρωσης των πινάκων τοποθετήσεων, μεταθέσεων και αποσπάσεων των αρμοδίων Συμβουλίων Μεταθέσεων και Προσφυγών. Επίσης οι διαθέσεις του προσωπικού θα διενεργούνται πλέον με διαταγές του Αρχηγού.

Έτσι σήμερα είναι ο Αρχηγός αυτός  που  θα ορίζει  το προσωπικό  και θα μπορεί να το κατανέμει σύμφωνα με τις ανάγκες του Σώματος, ανάγκες  που μόνο εκείνος γνωρίζει καλύτερα από κάθε πολιτικό πρόσωπο που τοποθετείται ως Υπουργός ΥΝΑΝΠ.

Με τις νομοθετικές παρεμβάσεις με τον ν. 4504/2017 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Αρχηγός του  Σώματος είχε διακοσμητικό ρόλο και δεν είχε καμία αρμοδιότητα όσο αφορά στην κατανομή του προσωπικού στις Υπηρεσίες του Λ.Σ. για την λειτουργία των οποίων όμως ήταν αποκλειστικός υπεύθυνος….

Τα πάντα, ως άλλος  οπλονόμος, είχαν ανατεθεί στον εκάστοτε Υπουργό.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι, ότι ακόμη και για έκτακτα γεγονότα που απαιτούνταν η άμεση αποστολή- διάθεση προσωπικού απαιτείτο να εγκρίνει ο Υπουργός.

Η έντονη κομματοποίηση και η εξυπηρέτηση των κομματικών συμφερόντων σε όλο της το μεγαλείο.

Για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργείας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ως Αρχηγείου χρειάζεται να γίνει και το επόμενο βήμα.

Η παραπάνω ρύθμιση να ρυθμιστεί και με νόμο με παράλληλη τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 26 του ν. 4504/2017 όπως ισχύει.

Ο  Υπουργός κ. Πλακιωτάκης Γ. πλέον έχει αντιληφθεί την σημασία του να λειτουργεί το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ ως Αρχηγείο. Σε επόμενο νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ πρέπει να επιλύσει με οριστικό τρόπο το θέμα. Το οφείλει σε όλα τα στελέχη του Σώματος που σε συνεχώς  δύσκολες συνθήκες φέρνουν σε πέρας την αποστολή τους που τους αναθέτει η πολιτεία.

Είναι ανάγκη πλέον  η λειτουργία του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ να στηρίζεται σε στέρεα και σταθερή νομική βάση.

ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print