Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

Ιράν: Πληροφορίες ότι τα ελληνικά τάνκερ οδηγούνται σε λιμάνι για κατάσχεση του φορτίου τους

 

Στο λιμάνι Μπανταραμπάς κατευθύνονται με εντολή της Τεχεράνης τα δύο ελληνικά τάνκερ, που κατέλαβαν οι φρουροί της επανάστασης του Ιράν.

Το λιμάνι Μπανταραμπάς βρίσκεται στην Περσική πλευρά των στενών του Ορμούζ και εκεί θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μετάγγιση του πετρελαίου-φορτίου τους.

Οι Έλληνες ναυτικοί είναι καλά, ενώ πάνω στα δεξαμενόπλοια παραμένουν ομάδες φρούρησης 7 με 8 ενόπλων.

Για το περιστατικό της κατάσχεσης των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων στο Ιράν μίλησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν της ΕΕ, Πίτερ Στάνο. O Στάνο, που είναι αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, σημείωσε ότι η ΕΕ εξέφρασε την έντονη ανησυχία της στις ιρανικές αρχές. «Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία την απαράδεκτη κατάσχεση δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν στον Περσικό Κόλπο» αναφέρει ο κ. Στάνο.

«Θέσαμε αμέσως το ζήτημα της κατάσχεσης και εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας στις ιρανικές αρχές για αυτές τις πράξεις και ζητάμε ταχεία διευκρίνιση, επίλυση και αποκλιμάκωση», προσθέτει.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι «η ελευθερία της ναυσιπλοΐας και η ελεύθερη ροή του εμπορίου είναι βασικές αρχές που πρεσβεύει η ΕΕ».


ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print