Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

«Εγκλωβισμένα» πλοία στη Μαύρη Θάλασσα: Οι υποχωρήσεις της Ρωσίας και το τίμημα

H Ρωσία φαίνεται έτοιμη να δημιουργήσει έναν διάδρομο για τα πλοία που μεταφέρουν τρόφιμα από την Ουκρανία, ενώ σε αντάλλαγμα ζητά τη χαλάρωση κάποιων δασμών που της έχουν επιβληθεί, σημειώνει το Interfax το οποίο επικαλείται δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, Andrei Rudenko.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εκτιμάται ότι περίπου 20 εκατ. τόνοι σιτηρών είναι «παγιδευμένοι» στα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Δυτικές δυνάμεις βρίσκονταν σε συνομιλίες για τη δημιουργία τέτοιων «ασφαλών διαδρόμων» για τις εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας, ενώ σημείωναν ότι κάτι τέτοιο απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη και της Μόσχας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών στο Interfax, η επισιτιστική κρίση που κάνει την εμφάνισή της απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση, η οποία περιλαμβάνει την άρση κάποιων κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στις ρωσικές εξαγωγές και στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές της χώρας. «Προϋποθέτει, επιπλέον, την αποναρκοθέτηση από την ουκρανική πλευρά όλων των λιμανιών», πρόσθεσε ο κ. Rudenko, o οποίος ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία βρίσκεται σε ανοικτό διάλογο με τα Ηνωμένα Έθνη.


ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print