Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

Γ. Πλακιωτάκης: “Η δήλωση υγείας είναι υποχρεωτική – Στο 85% η πληρότητα των πλοίων” (video)

 

“Παραμένει η πληρότητα των πλοίων στο 85%. Το βασικό είναι η τήρηση των μέτρων προστασίας. Παρακολουθούμε την εξέλιξη των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αν χρειαστεί θα τα εξετάσουμε”, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

 Μιλώντας στην εκπομπή “Από τις Έξι” ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των ναυτικών που όπως είπε και αυτοί θα πρέπει να εμβολιαστούν, αν δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά και στην δήλωση υγείας την οποία χαρακτήρισε υποχρεωτική.

“Η δήλωση υγείας, που από φέτος δίνεται και σε ψηφιακή μορφή είναι υποχρεωτική για όλους. Γνωρίζετε ότι για να επιβιβαστεί κάποιος στα πλοία πρέπει να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid test, μοριακό test, self test ή βεβαίωση νόσησης. Επομένως, σε κάθε περίπτωση η δήλωση υγείας παραμένει υποχρεωτική”.

Σχολιάζοντας τις ενστάσεις της Γερμανίας για τους τουρίστες από Μεγάλη Βρετανία και Ρωσία ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι “για την είσοδο των επισκεπτών από την Ρωσία, εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού απαιτείται μοριακό test ή rapid test επειδή ακριβώς υπάρχει αύξηση του στελέχους Δέλτα. Επιλέξαμε τη συγκεκριμένη διαδικασία για την προστασία των ιδίων, των νησιωτών μας, αλλά και των εργαζομένων στον τουρισμό”.

Όσον αφορά το θέμα των αναστολών σύμβασης εργασίας για τους ναυτικούς ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε: “Περάσαμε νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή όπου επεκτείνεται και για τον μήνα Ιούνιο η αναστολή σύμβασης εργασίας, όπως επίσης επεκτείνεται και το επίδομα ανεργίας για τον ίδιο μήνα για τους ναυτικούς. Αυτό εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα άμεσων ενισχύσεων για τους ναυτικούς μας, περίπου 85 εκατομμυρίων ευρώ”.

Αναφορικά με το θέμα της κρουαζιέρας ο υπουργός Ναυτιλίας επισήμανε ότι η κρουαζιέρα έχει επανεκκινήσει από τα μέσα Μαΐου.

“Δημιουργήσαμε ένα ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας του συγκεκριμένου κλάδου, επικαιροποιήσαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλά σε συνεργασία με τους επιστήμονες κυρίως όμως δημιουργήσαμε ένα ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας και στα λιμάνια. Τα λιμάνια μας πλέον έχουν επιχειρησιακά σχέδια αντιμετώπισης κρουσμάτων κορονοϊού, κυρίως όμως δώσαμε μεγάλη έμφαση στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος στα νησιά. Αυτό δημιουργεί ασπίδα προστασίας για τους νησιώτες και τους επισκέπτες”.

 https://www.ertnews.gr/

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print