Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

Συνάντηση Ε.Α.Α.Λ.Σ. με ΥΦ.ΥΝΑΝΠ κ.ΚΑΤΣΑΦΑΔΟ για εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τα μέλη

 

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Λ.Σ. ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ (ε.α.) ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ Βασίλειος με τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Ε.Α.Α.Λ.Σ. ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟ ΛΣ (ε.α.) ΒΟΪΔΟΝΙΚΟΛΑ Σταύρο, επισκέφθηκαν χθες  19-5-2021 τον Υφυπουργό ΥΝΑΝΠ Κο. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟ Κων/νο και συζήτησαν μαζί του τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τα μέλη μας.

Συγκεκριμένα μας δόθηκε η σαφής υπόσχεση πως σε Νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ τον επόμενο μήνα θα ενταχθεί ρύθμιση για την απονομή βαθμού Σημαιοφόρου ΛΣ, αναδρομικά, σε Ανθυπασπιστές ΛΣ (ε.α.) που αποστρατεύτηκαν πριν την ψήφιση νεοτέρων Νόμων που αποδίδουν μεγαλύτερους  αποστρατευτικούς βαθμούς. 

Έτσι αποκαθίστανται ηθικώς οι απόστρατοι συνάδελφοι Ανθυπασπιστές αφού έτσι κι αλλιώς ο μισθολογικός τους βαθμούς, που δεν επηρεάζεται από την νέα ρύθμιση, είναι μεγαλύτερος από τον φέροντα στην αποστρατεία.

Επίσης γνωστοποιούμε ότι απονεμήθηκαν ήδη 50 ξίφη σε απόστρατους Αξιωματικούς ΛΣ που για διάφορους λόγους δεν είχαν αποδοθεί όσο ήταν στην ενέργεια. 

Αυτό ήταν αποτέλεσμα συνεχών πιέσεων από την ΕΑΑΛΣ τα τελευταία δύο χρόνια και ευχαριστούμε την πολιτική μας ηγεσία για την υλοποίηση.

 Όπως μας υποσχέθηκε ο Κος Υφυπουργός αναμένεται σύντομα να δοθεί κι άλλος αριθμός οφειλόμενων ξιφών. Δυστυχώς η κατάσταση που επέβαλε η πανδημία COVID-19  δεν επέτρεψε να γίνει αυτό με επίσημο τρόπο σε κάποια τελετή στο ΥΝΑΝΠ.

 Επιφυλάχθηκε σε συνεργασία με την ΕΑΑΛΣ αυτό να γίνει μετά την οριστική άρση των περιοριστικών μέτρων.

Τέλος ο Υφυπουργός συνεχίζει την προσπάθειά του σε συνεννόηση με την Ένωση Ακτοπλόων για την διερεύνηση δυνατότητας μεγάλης έκπτωσης μόνο για τα μέλη της ΕΑΑΛΣ ακτοπλοϊκών εισιτηρίων .

Για όποιες νεότερες εξελίξεις στα εκκρεμή μας θέματα, θα ενημερώσουμε τους απόστρατους συναδέλφους αξιωματικούς με ανακοίνωσή μας.

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print