Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

Διακεκριμένοι Αθλητές του Λιμενικού σε δράση ευαισθητοποίησης

 

Το Λιμενικό Σώμα προστατεύει τα σύνορά μας, την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, το θαλάσσιο περιβάλλον αλλά και το παράκτιο χώρο !


Το Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων και κοινωνικών ενεργειών του, διοργάνωσε με επιτυχία εθελοντικό καθαρισμό στις παραλίες του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Μαρίνας στο Πόρτο Ράφτη, στις 19/5/21.


Στον καθαρισμό συμμετείχαν εκτός από τα τοπικά στελέχη του Λιμενικού Σώματος, Λιμενικού Τμήματος Μαρκοπούλου, οι διακεκριμένοι αθλητές: 


• Ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ Αντώνης, Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα 


• Ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΜΑΖΗΣ Δημήτρης, Ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίριση, νέος προπονητής της ΑΕΚ.

  
• Ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. ΒΛΑΧΟΣ Θοδωρής, πρώην πολυνίκης υδατοσφαιριστής και προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών υδατοσφαίρισης καθώς και του Ολυμπιακού. 


• Ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. ΔΑΝΔΟΛΟΣ Κωνσταντίνος, παγκόσμιος πρωταθλητής στην υδατοσφαίριση, προπονητής της εθνικής ενόπλων δυνάμεων.


• Η Αρχικελευστής ΛΣ ΚΑΡΑΝΤΑΣΙΟΥ Βασιλική,  Ολυμπιονίκης στο beach volley


• Διεθνής Διαιτητής Υδατοσφαίρισης Σημαιοφόρος ΛΣ ΜΠΟΥΔΡΑΜΗΣ Νικόλαος


Την δράση συντόνισε το Γραφείο Αθλητισμού (Υποπλοίαρχος ΛΣ ΜΕΝΕΛΑΟΥ Καλλιόπη και η Διοικητής του  Α’ Λ/Τ Μαρκοπούλου του Κ.Λ Ραφήνας Σημαιοφόρος ΛΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Παναγιώτα. Στον καθαρισμό των ακτών συνέδραμαν στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου, της τοπικής Πολιτικής Προστασίας και του Δασαρχείου. Επίσης συμμετείχαν: ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, Ευάγγελος ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κωνσταντίνος ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗΣ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ευάγγελος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτης ΚΟΛΙΟΒΑΣΙΛΗΣ και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου Χρήστος ΧΟΥΧΟΥΛΗΣ.


Δυστυχώς ακόμη και σήμερα ένας μεγάλος όγκος σκουπιδιών απορρίπτεται στις θάλασσες και στις ακτές. Η εν λόγω δράση του Λιμενικού Σώματος και του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής σκοπό δεν είχε τόσο στην περισυλλογή των σκουπιδιών αλλά στην ευαισθητοποίηση κυρίως της νέας γενιάς σε ένα άλλο είδος πολιτισμού, που η αθλητική δραστηριότητα έχει βασικό λόγο. Ο αθλητισμός και η προστασία του περιβάλλοντος πάνε μαζί !

BLOG ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: –> https://greatgreekbigblue.com/…/%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce…/

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print