Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

O Γιάννης Παππάς ορίστηκε νέος υφυπουργός Ναυτιλίας – Βιογραφικό

O κ. Γιάννης Παππάς [http://www.pappasioannis.com] γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1968 στη Ρόδο. Γονείς του είναι ο Κωνσταντίνος Παππάς και η Ελένη Σταυριανάκη. Είναι παντρεμένος με την Ρένα Βρανά με την οποία απέκτησε δυο παιδιά την Ελεάννα και τον Κωνσταντίνο. Τελείωσε το δημοτικό της παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου. Γυμνάσιο πήγε στην Καπνοβιομηχανία και αποφοίτησε από το Βενετόκλειο Λύκειο.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στον αγροτικό τομέα στη Θεσσαλονίκη (ΑΠΘ) και συμπλήρωσε τις σπουδές του στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), απασχολούμενος παράλληλα στην οικογενειακή επιχείρηση.

Την πρώτη δεκαετία εργασίας του απασχολήθηκε σε μεγάλες εταιρείες  τηλεπικοινωνιών στο management και την δεύτερη δεκαετία 2002-2012 στον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο της χώρας, στην Πήγασος Εκδοτική Α.Ε, διετέλεσε Εμπορικός Διευθυντής και Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου, που είχε στο οπλοστάσιό του τους μεγαλύτερους τίτλους εφημερίδων, περιοδικών, κανάλι κλπ. Επίσης, έχει επενδύσει σε εταιρείες εστίασης.

Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά από τα πρώτα γυμνασιακά του χρόνια. Έκτοτε θήτευσε σε όλα τα όργανα της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας σε επίπεδο Νομού αλλά και σε κεντρικό επίπεδο.​

Στο 2ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού γραφείου. Στις ευρωεκλογές του 1996 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής. Διετέλεσε επιτελικό και διευθυντικό στέλεχος κορυφαίων εταιρειών επικοινωνίας και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία το Μάιο του 2012. Ήταν και πάλι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, του Ιανουαρίου του 2015, και του Σεπτεμβρίου του 2015, όμως δεν επανεξελέγη.

Στις εκλογές του Ιουλίου 2019 εξελέγη Βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία.

Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς
Μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας της Βουλής : Αυστραλία, Ιταλία, Πολωνία

Στα φοιτητικά του χρόνια αρχικά ήταν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στη συνέχεια του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ.
Iδρυτικό στέλεχος των LEO Ρόδου.
Μέλος του Συλλόγου Ροδίων Αττικής, Εθελοντής και Μέλος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Ρόδου. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΑΕ Κολοσσός.

Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print