Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

ΕΑΑΛΣ Ενημέρωση: Ο κ. Γ. Τσίπρας εισηγητής μειοψηφίας στο σ/ν ΥΠΕΘΑ

Με σημερινή ανακοίνωση της Βουλής, που αναρτήθηκε πριν από λίγο (φωτό) στην ιστοσελίδα της, το σ/ν ΥΠΕΘΑ (που ενδιαφέρει άμεσα τους απόστρατους, καθώς καταργεί αναδρομικά τις μειώσεις του ν. 4093/2012 στα μερίσματα) θα εισαχθεί εκ νέου στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για επεξεργασία και εξέταση την προσεχή Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, ενώ εισηγητής μειοψηφίας ορίστηκε ο Βουλευτής Β’ Δυτ. Αττικής κ. Γεώρ. Η. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ).

Ο κ. Γιώργος Τσίπρας γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα.  O πατέρας του ήταν από το Αθαμάνιο Άρτας και η μητέρα του από την Ιεράπετρα της Κρήτης, από Μικρασιάτες γονείς.  Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.  Τελείωσε ως αριστούχος το Βαρβάκειο και πέτυχε 2ος στους Μηχανολόγους Μηχανικούς στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.  Η δραστηριότητά του στο Κοινοβούλιο περιλαμβάνει τη συμμετοχή του ως π. μέλος της: ● Μόνιμης Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ● Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας Μέλος: ● Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ● Διαρκούς Ειδικής Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.  


Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήταν συντονιστής του τμήματος εξωτερικής πολιτικής ως και τις εκλογές του 2015.  Συμμετείχε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά στο Υπουργείο Εξωτερικών ως Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και από το 2017 έως τον Ιούλιο του 2019 ως Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου Πρωθυπουργού.  Στις Εθνικές Εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Β΄ Δυτικής Αττικής συγκεντρώνοντας 11.699 ψήφους.  Στις 18/7/19 ορίστηκε αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και από τις 6/9/2020 διατελεί αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.


Τέλος, στο ν/σ ΥΠΕΘΑ, εισηγητής πλειοψηφίας του οποίου υπενθυμίζεται ότι είναι ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς κ. Ν. Μανωλάκος, βασική επιδίωξη της ΕΑΑΛΣ είναι η μέγιστη αναδρομική κατάργηση των μειώσεων του ν. 4093/2012 στα μερίσματα και η επιστροφή τους στους αποστράτους δικαιούχους τους.


ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print