Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

Επιστολή Ε.Α.Α.Λ.Σ προς Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Νικόλαο-Γεώργιο Δένδια για χορήγηση έκτακτου μερίσματος από το ΜΤΝ

Πειραιάς 30-11-2023

Αρ.Πρωτ.:56/23

ΠΡΟΣ: : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο-Γεώργιο Δένδια

ΚΟΙΝ: .: 1. Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

κ. Χρήστο Στυλιανίδη

  1. Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (Γρ. Προέδρου ΔΣ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΕΑΑΛΣ), ιδρύθηκε με απόφαση Πρωτοδικείου Πειραιά το 1988 και, έκτοτε, λειτουργεί αδιάλειπτα, εκπροσωπώντας σήμερα πάνω από 5.000 άνδρες και γυναίκες απόστρατους του Λ.Σ. σε όλη την Ελλάδα.

Αφορμή της παρούσας επικοινωνίας μας αποτελούν τα ληφθέντα κατά εκατοντάδες εναγώνια ερωτήματα μελών μας, που πληθύνονται ενόψει τέλους τρέχοντος έτους και που αφορούν το ετησίως καταβαλλόμενο από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού έκτακτο μέρισμα.

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, χάριν της ορθής διαχείρισης των πόρων του και, πάντως, πριν τη λήξη εκάστης διαχειριστικής χρήσης, το ανώτατο συλλογικό όργανο διοίκησης του ΜΤΝ είθισται, εγκρίνοντας, να προβαίνει τα τελευταία χρόνια στην  καταβολή εκτάκτου (μικτού, χωρίς κρατήσεις και φόρους) μερίσματος (ΜΤΝ & ΕΚΟΕΜΝ), πιστούμενου απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων του.

Μάλιστα, χάριν της ιδιαίτερα ικανοποιητικής χρηματοοικονομικής κατάστασης και της εντυπωσιακής ενίσχυσης της βιωσιμότητας του Ταμείου μας, η, πλέον, απελθούσα Διοίκησή του επεξεργαζόταν τελευταίως τη δυνατότητα καταβολής δεύτερου έκτακτου μερίσματος (π.χ. κατά τις εορτές του Πάσχα), γεγονός που θα ενίσχυε έτι περαιτέρω τη φερεγγυότητα και αξιοπιστία των μετόχων και μερισματούχων έναντι του Μ.Τ.Ν.

Δοθέντων των πολυάριθμων ερωτημάτων δικαιούχων-μελών μας, αν επαναληφθεί και φέτος η καταβολή εκτάκτου μερίσματος και, επειδή από 9/9/2023 στο ΜΤΝ δεν έχει ορισθεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο απάντησης παρόμοιων ερωτημάτων, το ΔΣ της Ένωσής μας κατά την από 27/11/23 συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα να αναπέμψει το διαλαμβανόμενο ερώτημα σε εσάς.

Προσβλέποντας στην αμεσότητα της απάντησής σας, προκειμένου προβούμε στην έγκαιρη ενημέρωση των δικαιούχων-μελών μας επί του περιεχομένου της, διατελούμε,

Με εκτίμηση

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Σταύρος ΒΟΪΔΟΝΙΚΟΛΑΣ                                                                          Δημήτρης ΣΑΪΤΑΚΗΣ

 

 

 

 

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print