Λιµεναρχείο Λουτρού Σφακίων

Με την εκτύπωση από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, µε πρωτεργάτη τον πρόεδρο του κ. Πετράκη, που πολλά του οφείλει η Κρήτη, του ημερολογίου Λιμεναρχείου Χανίων “Κουρκούτη” θυμήθηκα την έκδοση του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης “Κρητικά Ιστορικά Έγγραφα 1821-1823 πρώτος τόμος 1978” που καταχωρούνται κάποια έγγραφα σχετικά µε την καταπληκτική, για εκείνα τα χρόνια, κίνηση στο λιμανάκι του Λουτρού Σφακίων όπου φαίνεται να λειτουργούσε υποτυπώδες λιμεναρχείο.

Μάλιστα σε εκτεταμένο έγγραφο της Προσωρινής ∆ιοίκησης Κρήτης καθορίζεται η οργάνωση διαφορών υπηρεσιών στο νησί και υπάρχει και η εξής αναφορά: “Περί Λιµενάρχου” διορίζεται αμέσως από τον Αρμοστή εκπληροί και τα χρέη Αστυνόμου. Λαμβάνει τας διδοµένας διαταγάς παρά του φροντιστηρίου των Εσωτερικών διά του Επάρχου και ανταποκρίνεται µετ’ αυτού.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΠΗΓΗ: haniotika-nea.gr

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Εκπαιδευτικά προγράμματα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με θέμα: «Ειδικότητα Αφενημερωτή» και «Λειτουργίες Ακτοφυλακής» στo πλαίσιο εκπαιδεύσεων του προσωπικού σε θέματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Συνόρων με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Συνόρων 2021-2027

Read More »

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print