Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

Η μεγάλη γιορτή της ΕΑΑΛΣ στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 και σε μία λαμπρή εκδήλωση, αντάξια της ιστορίας του Λιμενικού Σώματος, έγινε η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας και οι βραβεύσεις της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ στο αίθριο του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής!
Προσήλθαν και παρέστησαν πολλοί επίσημοι, πολλά μέλη της ΕΑΑΛΣ, σύσσωμη η φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος με τον αρχηγό Λ.Σ Αντιναύαρχο Γεώργιο Αλεξανδράκη, τους υπαρχηγούς Αντιναυάρχους ΛΣ κκ. Τσελίκη Αλέξανδρο και Πανταζόγλου Αριστείδη, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί και πλήθος συναδέλφων Αποστράτων και εν ενεργεία!
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Ειδικότερα, παρευρέθηκαν οι υφυπουργοί Εργασίας Βασίλης Σπανάκης και Ασύλου -Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη, οι βουλευτές της Α’ Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος και Νίκος Βλαχάκος, οι βουλευτές της Β’ Πειραιά Βρεττάκος Γιώργος, Λιβανός Μιχάλης, Μαρκόπουλος Δημήτρης και Γιάννης Τραγάκης, ο βουλευτής Β’ Αθήνας Τάσος Γαϊτάνης, ο διευθυντής γραφείου της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη κ. Κ. Γιαννικόπουλος, ο διευθυντής του γραφείου Βουλευτή κ. Άγγελου Συρίγου Αντιστράτηγος ΕΛΑΣ (εα) Γ. Νίτσας, ο επικεφαλής Τομέα Ναυτιλίας Δημήτρης Διαμαντίδης και ο αναπληρωτής Τομέα Ναυτιλίας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Υποναύαρχος ΛΣ (εα) Νικόλαος Σπανάκος, οι Δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Νίκαιας-Ρέντη Κώστας Μαραγκάκης, Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς ο αντιδήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Δημοσθένης Σταματάτος, ο Αντιδήμαρχος Υγείας, πρόνοιας Πειραιά Γιώργος Βίτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής και μέλος της ΕΑΑΛΣ Λεωνίδας Μανωλάκος, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Εθελοντισμού Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν. Παναγιώτης Γιγής, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμηχανικών Ε.Ν. Αντώνιος Ραφελέτος, επίτιμοι αρχηγοί Λ.Σ, ο τ. βουλευτής Α’ Πειραιά Νίκος Μανωλάκος, ο νέος Πρόεδρος του ΜΤΝ Αντιναύαρχος (εα) Βελισάριος Παππάς ΠΝ, ο εκπρόσωπος της ΕΑΑΝ Ναύαρχος ΛΣ εα Θεόδωρος Φουστάνος, εκπρόσωπος της ΣΝΔ και ΣΔΣΛΣ Πλοίαρχος ΛΣ Στ. Πίσσαρη, ο Πρόεδρος της Λέσχης ΛΣ Αντιναύαρχος ΛΣ Πελοπίδας Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ Γρηγόρης Γραβάνης, από την ΠΟΛ ο Πρόεδρος Κώστας Κυράνης και ο Αντιπρόεδρός της Παναγιώτης Ξυνέλης, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας πολιτικών υπαλλήλων ΥΕΝ Ζωή Πεντότη, από τον Π.ΣΥ.ΜΕ.Λ.Σ. η Πρόεδρος Αιμιλία Βερροπούλου και ο Αντιπρόεδρος Δημ. Γκιουρτζίδης,  ο εκπρόσωπος της ΕΛΣΚΥ Αθ. Μπερτσιάς, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΑ Ευάγγελος  Χριστακόπουλος, ο Γραμματέας της Ε.Κ.Ο. Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Νέας Δημοκρατίας Δημήτριος Μπέττας και πλήθος κόσμου.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος ΕΑΑΛΣ Στ. Βοϊδονικόλας, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που έχει συντελεστεί από τις 16-4-2022 ως τώρα από την παρούσα Διοίκηση ΕΑΑΛΣ, που αναδεικνύεται στην αλλαγή της φιλοσοφίας της μετατρέποντας την σε ένα δραστήριο σωματείο που υπερασπίζεται δυναμικά τα Συνταξιοδοτικά, Ασφαλιστικά και Υγειονομικά δικαιώματα των αποστράτων συναδέλφων μελών της! Ένα Σωματείο που έχει κερδίσει το σεβασμό της μεγάλης οικογένειας του προσωπικού ΛΣ (απόστρατου και εν ενεργεία), ως και της φυσικής και της πολιτικής ηγεσίας του!
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Στο πλαίσιο αυτό, αναγνώσθηκε ο σύντομος χαιρετισμός του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά, ο οποίος βρισκόταν σε ανειλημμένη υποχρέωση. Ο χαιρετισμός που απηύθυνε είναι ο ακόλουθος:
«Αγαπητέ Πρόεδρε,
Αγαπητά μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΑΛΣ
Με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ενώσεώς σας, θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή χρονιά, με υγεία, τύχη, προκοπή και χαρές σε εσάς, τις οικογένειές σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Δυστυχώς, λόγω απρόοπτων υποχρεώσεων, δε θα μπορέσω να βρεθώ κοντά σας.
Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο, το Δ.Σ. αλλά και όλα τα μέλη της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, για τη δράση σας και τις συνεχείς παρεμβάσεις σας.
Αποδεικνύετε με τη στάση σας τη σοβαρότητα και την ποιότητα των απόστρατων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος επιδεικνύοντας εγρήγορση, κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη με πράξεις.
Καλή Χρονιά
Ιωάννης Παππάς
Υφυπουργός»
Επίσης, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι παρόντες στην εκδήλωση Υφυπουργοί Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Σπανάκης, ως επίσης ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Κ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, τους οποίους μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρατιθέμενο σύνδεσμο με το βίντεο ολόκληρης της εκδήλωσης.
Στην ενότητα των βραβεύσεων, ο Αντιπρόεδρος ΕΑΑΛΣ Ι. Καραγεωργόπουλος, επεξήγησε εν συντομία το νόημά τους, που αφορά στην αξία και τη σπουδαιότητα που παρέχουν στα μέλη της οι βραβευόμενοι.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στο πλαίσιο αυτό, τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (τ. Πρόεδρο ΔΣ Αντιναύαρχο Ι. Σαμαρά ΠΝ & εκπρόσωπο ΛΣ Υποναύαρχο ΛΣ [εα] Ανδρέα Θεοφίλου), ως το φορέα που βελτιώνει σταθερά το επίπεδο ποιότητας ζωής και διαβίωσης των αποστράτων
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
και στο Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας (Αντιπλοίαρχο ΛΣ Γεώργιο Ελευθεράκη και Πλωτάρχη ΛΣ Παναγιώτη Φράγκο) της Διεύθυνσης Προσωπικού, ως της δομής του Αρχηγείου, που πάγια υποστηρίζει την υλοποίηση των μαζικών εκδηλώσεων της ΕΑΑΛΣ.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Η επόμενη εκδήλωση της ΕΑΑΛΣ έχει προγραμματισθεί για τις 3 Φεβρουαρίου 2024 στη Θεσσαλονίκη, με την τακτική Γενική Συνέλευση 2024 με δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής όλων των μελών μέσω της τεχνολογίας ( Live streaming), φέρνοντας την Ένωση κοντύτερα στους συναδέλφους της Περιφέρειας!
Παρακολουθήστε σε βίντεο ολόκληρη την εκδήλωση στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://fb.watch/pH-bFUz-0E/
Φωτογραφικό αρχείο (280 φωτό) της εκδήλωσης μπορεί να αναζητηθεί στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://we.tl/t-c2g0T30daU

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print