Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

19 Μαρτίου 2024: «Ημέρα τιμής προς το ε.α. και το ε.ε. προσωπικό ΛΣ»

Παρατίθενται αυτούσιες οι ομιλίες, με τη σειρά που εκφωνήθηκαν κατά το σημερινό εορτασμό.

Ομιλία Επίτιμου Υπαρχηγού ΛΣ Αντιναυάρχου ΛΣ (εα) Πελοπίδα Αγγελόπουλου, Προέδρου ΔΣ της Λέσχης Αξιωματικών ΛΣ:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Κύριε Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ, κύριε Γενικέ Γραμματέα, κύριε Αρχηγέ, κύριοι Επίτιμοι Αρχηγοί ΛΣ, κύριοι Υπαρχηγοί, κύριοι Επίτιμοι Υπαρχηγοί ΛΣ, αγαπητέ κύριε Γενικέ Επιθεωρητά, κύριοι Ναύαρχοι/Κλαδάρχες, κύριοι συνάδελφοι ε.ε. και ε.α. του ΛΣ, κύριοι Πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων ΠΝ και ΛΣ, αγαπητοί προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι,

Η σημερινή τελετή που τελείται σήμερα είναι η γενέθλιος ημέρα του Λιμενικού Σώματος. 19 Μαρτίου 1919 που καθιερώθηκε δια νόμου το 2018.  Είναι η μέρα ίδρυσης του Λιμενικού Σώματος επί πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου ως ημέρα του ε.ε. και ε.α. στελεχών του ΛΣ και αποτελούν σπουδαία ορόσημα του Αρχηγείου ΛΣ τα τελευταία χρόνια. 

Η σημερινή ημέρα λοιπόν επελέγη από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ για να τιμήσουμε τη μνήμη και να υποκλιθούμε με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη στους ηρωικούς νεκρούς Αξιωματικούς, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικούς και ναυτολιμενοφύλακες του ΛΣ που έπεσαν μαχόμενοι κατά τη διάρκεια του Β’ Π.Π. καθώς και στους εν καιρώ ειρήνης κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας συναδέλφους. 

Μεγαλειώδης και ανυπέρβλητη προσφορά ζωής και θείο χάρισμα η γενναιότητα και η ψυχική αρετή.  Αψηφώντας τις αντίξοες συνθήκες κι έχοντας ως μοναδικό εφόδιο την πίστη στα εθνικά ιδεώδη και στο αγαθό της ελευθερίας πολέμησαν, τραυματίσθηκαν έπεσαν υπέρ πατρίδος δίνοντας την Ελευθερία και κάνοντας τους Έλληνες υπερήφανους. 

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ σε όλους εκείνους στελέχη του ΛΣ που στις δύσκολες ημέρες της Κατοχής της χώρας μας εντάχθηκαν σε οργανώσεις και διεξήγαγαν από το εσωτερικό τον αγώνα κατά των κατακτητών.  Σημαντικός αριθμός αυτών συνελήφθη και εκτελέστηκε και είναι ο Νικόλαος Παπαθεοδώρου, Εμμανουήλ Κασσαβέτης, Γεώργιος Κωτούλας, Ηλίας Καζάκος, Ιωάννης Αρβανιτάκης, Όθων Ζαμπαλίδης, Δικαίος Μαντούβαλος, Γεώργιος Χατζής, Βασίλειος Παναγιωτάκος, Γρηγόριος Μουρμούρης, Ιωάννης Μαυρέας, Συμεών Γεωργιάδης, Χρήστος Νικολαΐδης, Κωνσταντίνος Μαυροματόπουλος και Αναστάσιος Σκολής. 

Αλλά και στον καιρό της ειρήνης στελέχη του ΛΣ που έπεσαν κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας και στην εκτέλεση του καθημερινού καθήκοντος και είναι: ο Σταύρος Γκούμας, ο Μαρίνος Ζαμπάτης, ο Δημήτριος Μάλαμας, ο Σωτήρης Τατσάνης, ο Αθανάσιος Μακρής και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.  Την 5η Ιουνίου 1942 εκτελούνται στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής οι Πλωτάρχες ΛΣ Γεώργιος Κωτούλας και Ηλίας Καζάκος.  Ήταν οι πρώτες δολοφονίες που πραγματοποίησαν οι Γερμανοί Ναζί.  Το αμάρτημά τους ήταν ότι οργάνωσαν φυγαδεύσεις προς τη Μέση Ανατολή. 

Θα ήθελα ως Πρόεδρος της Λέσχης Αξιωματικών ΛΣ να ευχαριστήσω την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, του Υπουργείου Ναυτιλίας διότι την πρωτοβουλία μας για την ανέγερση του μνημείου την αγκάλιασαν και συγκρότησαν επιτροπή και με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των Ενώσεων στελεχών του ΛΣ για την κατασκευή του μνημείου του οποίου τα αποκαλυπτήρια έγιναν με κάθε επισημότητα παρουσία του τότε ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλου την 20η Ιουλίου 2018.  Είναι μία ελάχιστη τιμή προς τιμή των πεσόντων στελεχών συναδέλφων ΛΣ.  Ας είναι αιωνία η μνήμη τους. 

Τελειώνοντας, το ΛΣ παίρνει βαθιές ρίζες με τη θάλασσα, τους ανθρώπους της και την μακραίωνα ναυτική ιστορία του τόπου μας είμαστε βέβαιοι ότι και ο νέος αιώνας του θα στεφθεί από μεγάλες επιτυχίες και σημαντικές εξελίξεις στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία.

Ζήτω το Έθνος, ζήτω το ΛΣ.

Σας ευχαριστώ.»

 

Ομιλία Αντιναυάρχου εα Θ. Γερούκη ΠΝ, Προέδρου ΔΣ Ε.Α.Α.Ν.:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Καλημέρα σας,

Κύριε Υπουργέ, κύριε Αρχηγέ,

Θεωρώ μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να βρίσκομαι μεταξύ συναδέλφων του ΛΣ διότι και να αποδώσουμε την τιμή την οποία πρέπει σε νεκρούς συναδέλφους του ΛΣ αυτό που κάνουμε κι εμείς σαν ΠΝ.  Πώς βρίσκομαι εδώ;  Είμαι Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Ν. (ΠΝ και ΛΣ) εκπροσωπώ τους αποστράτους ΠΝ και ΛΣ οι οποίοι είναι 15.000 είμαστε 11μελές ΔΣ εκ των οποίων ο ένας που βρίσκεται μάλιστα εδώ, ο Ναύαρχος Φουστάνος, είναι μέλος του ΔΣ.  Θέλω να πω στον κόσμο την πολύ καλή συνεργασία την οποία έχουμε σαν Ένωση Αποστράτων με το Αρχηγείο του ΛΣ τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια που είμαι εγώ Πρόεδρος.  Υπάρχουνε πολλά προβλήματα τα οποία μπορείτε να βοηθήσετε.  Και απευθύνομαι και στους εν ενεργεία.  Έχετε υπόψη σας ότι στην Ένωση Αποστράτων θα καταλήξετε, γι’ αυτό κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για τους αποστράτους.

Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να αποτίσω φόρο τιμής στους πεσόντες αποστράτους συναδέλφους και τους εν ενεργεία.  Αιωνία τους η μνήμη.

Σας ευχαριστώ πολύ.»

 

Ομιλία Αντιπλοιάρχου ΛΣ (εα) Σταύρου Βοϊδονικόλα, Προέδρου ΔΣ Ε.Α.Α.Λ.Σ.:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ και κύριε Υφυπουργέ,

Σεβαστή μας ηγεσία του ΛΣ, αγαπητοί μας συνάδελφοι ε.ε. και απόστρατοι,

Η Ε.Α.Α.Λ.Σ. που εκπροσωπεί όλους τους αποστράτους όλων των βαθμών και προελεύσεων αποτελεί τη ζωντανή ιστορία του Σώματος μας.  Η σημερινή Διοίκηση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. άλλαξε τελείως τη φιλοσοφία και την κατεύθυνσή της, υπερασπιζόμενη δυναμικά τους ε.ε. συναδέλφους μας.  Όταν με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου γνωστοί ανθελληνικοί κύκλοι και οι ντόπιοι εκφραστές τους κατηγόρησαν το ΛΣ για ευθύνες και αδιαφορία, πρώτοι εμείς βγήκαμε στα τηλεοπτικά κανάλια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε δημοσιογραφικά site και υπερασπιστήκαμε τους ε.ε. συναδέλφους μας τόσο εγώ όσο και ο Αντιπρόεδρός μας ο κ. Καραγεωργόπουλος και ο ΓΓ Δημήτρης Σαϊτάκης, με δυναμικές δηλώσεις μας καταδικάσαμε τους γνωστούς εισαγγελείς του καναπέ.  Κατεβήκαμε σύσσωμο το ΔΣ στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, μοιράσαμε παλέτες νερά, κρύο φαγητό και χυμούς σε συναδέλφους μας, που πάλευαν σε αντίξοες συνθήκες για την ομαλή διακίνηση των συμπολιτών μας. 

Στις 20-11-2023 διενεργήσαμε δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο σε συνεργασία με την αντικαρκινική εταιρεία εδώ στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου μας για όλες τις γυναίκες συναδέλφους μας.  Υπερασπιστήκαμε με παρέμβασή μας στο Μαξίμου το Σεπτέμβριο του 2022 το κεκτημένο δικαίωμα εισροής του 4% από τα εξοπλιστικά προγράμματα στο ΜΤΝ που θα οδηγούσε σε διαρροή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από την αγορά φρεγατών και το εξοπλιστικό πρόγραμμα του ΛΣ.  Είμαστε οι μόνοι που υπερασπιζόμαστε τη μη ενοποίηση των ΜΤ με παρεμβάσεις μας στα κόμματα της Βουλής και σε στελέχη της Κυβέρνησης.  Μια άθλια προσπάθεια για βίαιη ενοποίηση ΜΤ που σκοπό έχει να επιδοτηθεί ακόμη μια φορά το αμαρτωλό θα έλεγα ΜΤΣ το οποίο, θυμίζω, επιδοτήθηκε με €180 εκατ. όταν εμάς από το PSI μας αφαιρέθηκαν για να μην πω εκλάπησαν €63 εκατ.  Παρόλα αυτά το δικό μας ΜΤ είναι εύρωστο λόγω της υγιούς διαχείρισης και το ΜΤΣ παραμένει προβληματικό. 

Αγαπητή μας ηγεσία,

Ήρθαμε σήμερα εδώ από σεβασμό στους θεσμούς και από αληθινή ανάγκη να δηλώσουμε ακόμα μια φορά την αγάπη και στήριξή μας στους ε.ε. συναδέλφους μας.  Πρέπει, όμως, να πω εκφράζοντας και το ΔΣ μας και τα 5.000 μέλη μας αποστράτους συναδέλφους μας ανά την Ελλάδα, ότι ο σεβασμός αυτός οφείλει να είναι αμοιβαίος.  Και, ως σήμερα, έχουμε πολλούς λόγους να μην το αισθανόμαστε.  Γίνομαι πιο σαφής.  Η σεβαστή ηγεσία μας αρνείται πεισματικά να κάνει πράξη ό,τι για όλα τα υπόλοιπα ένστολα σώματα είναι λυμένο εδώ και 10ετίες.  Δηλαδή, ίδρυση δομής στο Υπουργείο για την άμεση εξυπηρέτηση των αποστράτων, χορήγηση των οφειλομένων ξιφών στους συναδέλφους μας αποστράτους που ξεπερνούν πλέον τους 500.  Έφτασαν, να σας πω, σε σημείο συνάδελφοί μας απόστρατοι να αγοράσουν «ρεφενέ» ξίφος για να συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία συνάδελφο αποθανόντα απόστρατο. 

Επίσης, ζητάμε ηθική δικαίωση κύριε Υπουργέ και κύριε Υφυπουργέ, στους παλιούς Αχικελευστές/Ανθυπασπιστές με αναδρομική απονομή του βαθμού του Σημαιοφόρου, που δεν απαιτεί καμία οικονομική επιβάρυνση και το έχουμε θέσει σε όλες τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες.  Όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει και στην ηγεσία μας, από φέτος κάθε πρώτη Κυριακή Οκτωβρίου η ΕΑΑΛΣ θα γιορτάσει πανηγυρικά στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την ημέρα των αποστράτων, αφού ο ταυτόχρονος εορτασμός της ίδρυσης του ΛΣ με αυτόν της τιμής στους αποστράτους ιδιαίτερα όταν συμπίπτει χρονικά με την εθνική μας επέτειο και το όχι πάντα ευχάριστο κλίμα μετά τις κρίσεις, αδικεί κατάφωρα τη λαμπρότητα που οφείλουμε στον εορτασμό αυτόν.  Θα είναι λοιπόν μεγάλη μας τιμή και μεγάλη μας χαρά να μας τιμήσετε μαζί με τους αποστράτους συναδέλφους μας, που αποτελούμε τη ζωντανή ιστορία του ΛΣ την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. 

Έχετε την αγάπη μας και το σεβασμό μας.»      

 

Ομιλία Αρχηγού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναυάρχου ΛΣ Γ. Αλεξανδράκη:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Πανοσιολογιότατε, Κύριε Υπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ, Κύριε Γενικέ Γραμματέα, Κύριοι Επίτιμοι Αρχηγοί, Κύριε Πρόεδρε της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, Κύριε Πρόεδρε της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, Κύριε Πρόεδρε της Λέσχης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος,

Κυρίες και Κύριοι,

Η σημερινή μέρα ως επίσημη ημέρα εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία και εν ενεργεία προσωπικό του Λιμενικού Σώματος αποτελεί την ελάχιστη τιμή και ανταπόδοση για το έργο που επιτελούν τα στελέχη μας στην Πατρίδα, την κοινωνία, για πάνω από δέκα δεκαετίες.

Οι 7.907 γυναίκες και άνδρες που υπηρετούν, απ’ άκρη σ΄ άκρη της πατρίδας αλλά και στο εξωτερικό, αποτελούν την ψυχή και την καρδιά του Σώματος.

Η μέρα και το βήμα αυτό είναι η καλύτερη ευκαιρία να τους ευχαριστήσω, συλλογικά και ατομικά τον καθένα και καθεμία, για τον επαγγελματισμό και την πλήρη συναίσθηση ευθύνης, που πολλές φορές αγγίζει τα όρια της αυταπάρνησης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Η προσφορά στον άνθρωπο και τη ναυτιλία, η εμπέδωση του κράτους δικαίου και της ασφάλειας στην περιοχή ευθύνης μας και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αποτελεί τον καθημερινό μας οδηγό και τελικό κριτήριο αξιολόγησής μας.

Η οικογένεια του δικού μας Σώματος, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, γιορτάζει σήμερα και τιμά και τα εν αποστρατεία στελέχη του.

Τιμά τους δικούς μας ανθρώπους που μεταλαμπάδευσαν – και εξακολουθούν να το πράττουν και σήμερα – την εμπειρία και τις γνώσεις τους στις νεότερες γενιές.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους εν αποστρατεία συναδέλφους, που κατά τα προηγούμενα χρόνια υπηρέτησαν επάξια τις θεσμικές αρμοδιότητες του Λιμενικού Σώματος επιδεικνύοντας την ίδια αυταπάρνηση, κληροδοτώντας μας το ηθικό υπόβαθρο και διασώζοντας αναλλοίωτη την παράδοση του Σώματος που οδήγησε στην καταξίωσή του στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας.

Θέλω να παραδειγματιστούμε από αυτούς και να επωφεληθούμε από τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, για να οδηγήσουμε το Σώμα που υπηρέτησαν και υπηρετούμε σε ένα μέλλον αντάξιο της ένδοξης ιστορίας του.

Απευθυνόμενος και πάλι στους εν ενεργεία συναδέλφους, θέλω για μια ακόμα φορά να τους πω, σε πρώτο ενικό πρόσωπο, ότι σαν Αρχηγός είμαι υπερήφανος για την τιτάνια προσπάθεια σας.

Είμαι υπερήφανος που σώζετε καθημερινά ανθρώπινες ζωές, προλαμβάνετε και καταστέλλετε το οργανωμένο έγκλημα και φυλάσσετε με θαυμαστή αποτελεσματικότητα τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είμαστε υπερήφανοι για την παρουσία του Σώματος σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο, οπουδήποτε προκύψει ανάγκη συνδρομής προς το ελληνικό πλοίο και τον Έλληνα ναυτικό, σε περιόδους ηρεμίας αλλά και κρίσεων.

Οι παράκτιες κοινωνίες μας, η ελληνική θαλάσσια οικονομία, οι νησιώτες και οι ναυτικοί μας πορεύονται και θα πορεύονται μαζί με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή. Μαζί με τα στελέχη μας.

Για εμάς, για τις γυναίκες και άνδρες του Λιμενικού Σώματος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο του χρέους και του καθήκοντος, προς όφελος

  • της ναυτιλίας μας,
  • της κυριαρχίας μας στις θάλασσές μας και στις θάλασσες του κόσμου,
  • και φυσικά, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας συνολικά.

Σας ευχαριστώ!»

Ομιλία Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Καλημέρα κι από μένα και καλή Σαρακοστή.

Το πρωτόκολλο το επαναλάβαμε πολλές φορές.

Κυρίες και κύριοι, 

Κάθε φορά που περνούσα την είσοδο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το μνημείο που στέκει εδώ, τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μου κέντριζε την προσοχή.

Σήμερα είμαστε εδώ για να αποτίνουμε φόρο τιμής στους πεσόντες που έδωσαν τη ζωή τους για το καθήκον.

Με πείσμα και αυταπάρνηση, με πίστη στο δίκαιο και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στη μνήμη όσων θυσιάστηκαν και τιμούμε τη μνήμη τους.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσους χάθηκαν υπηρετώντας τις αξίες και τις αρχές του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Η θυσία τους δεν ήταν μάταιη και η πατρίδα τους ευγνωμονεί.

Είναι το χρέος μας απέναντι στην ιστορία του τιμημένου Λιμενικού Σώματος που μετράει 105 χρόνια προσφοράς στην πατρίδα και τους Έλληνες πολίτες.

Η ιστορία του Λιμενικού είναι συνυφασμένη με τις αξίες και το φιλότιμο του λαού μας, με τον ηθικό κώδικα του Σώματος, την τήρηση του δικαίου, τον σεβασμό στους άγραφους νόμους της θάλασσας και την περιφρούρηση των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή υπηρετεί πανανθρώπινες αξίες, σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Είναι το πρώτο και πιο ισχυρό ανάχωμα απέναντι σε αδίστακτα δίκτυα που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Προασπίζεται και τα συμφέροντα της χώρας.

Αρκεί να σας αναφέρω ότι μέσα στους δύο πρώτους μήνες του 2024 έχουν έχουν συλληφθεί 57 διακινητές, έχουν αποτραπεί χιλιάδες παράτυπες είσοδοι και καθημερινά σώζονται εκατοντάδες ζωές.

Το Λιμενικό βοηθά όμως και τους νησιώτες μας στη δύσκολη καθημερινότητά τους.

Τα στελέχη μας βρίσκονται όπου τους καλέσει το καθήκον και όποια στιγμή χρειαστεί. Από τα κύματα του Αιγαίου μέχρι τις φυσικές καταστροφές. Οι Λιμενικοί μας είναι πανταχού παρόντες και είμαστε περήφανοι για το ένδοξο παρελθόν και το παρόν του Λιμενικού.

Σας καλώ να διαφυλάξουμε όλοι μαζί τη μεγάλη παρακαταθήκη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής λειτουργώντας με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό, για τη διαφύλαξη του αγαθού της ασφάλειας και της αξιοπιστίας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη και τη Ναυτιλία μας.

Σας ευχαριστώ.»

Ομιλία Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χ. Στυλιανίδη:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Καλημέρα σε όλους,

Πανοσιολογιότατε, ευχαριστούμε για την παρουσία σου εδώ πάντα.

Η Εκκλησία είναι αυτή που στέλνει το σωστό μήνυμα για το πώς, εμείς οι Έλληνες, γιορτάζουμε και τιμούμε τους νεκρούς μας. Αλλά είμαστε και δεσμευμένοι από την παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ο ποιητής λέει ότι μια κοινωνία, ένα Έθνος, ένα Σώμα όπως το Λιμενικό, ακόμα και μια οικογένεια, εάν δεν τιμά τους νεκρούς, σημαίνει πως δεν τιμά τον εαυτό της.

Νομίζω ότι εμείς σήμερα, σε μια τόσο σεμνή τελετή, επιχειρούμε ακριβώς να τιμήσουμε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους σε πολύ δύσκολες στιγμές – τα ονόματα των οποίων έχουν ήδη αναφερθεί – και την ίδια στιγμή να πάρουμε τα μηνύματα, πώς θα καταξιώσουμε τη θυσία τους για το μέλλον.

Έχουν ειπωθεί περίπου όλα στις προηγούμενες ομιλίες.

Ο Υφυπουργός ανέφερε τη μεγάλη σημασία, με αριθμούς μάλιστα. Το πώς το Λιμενικό Σώμα αποτρέπει τους διακινητές να μεταφέρουν αλλοδαπούς, ψυχές οι οποίες ζητούν ένα καλύτερο μέλλον, ένα καλύτερο αύριο.

Από τη μέρα που αναλάβαμε το Υπουργείο είδαμε ότι η αφοσίωση του Σώματος σε συγκεκριμένες πολιτικές, όχι μόνο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και στις εθνικές πολιτικές που είναι αποδεκτές από όλο το πολιτικό σύστημα, είναι κάτι που το καταξιώνει στη συνείδηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, ολόκληρου του Έθνους, ολόκληρου του Ελληνισμού.

Και επιτρέψτε μου εδώ να μιλώ και με την ιδιότητά μου ως Έλληνας της Κύπρου.

Είμαι περήφανος που έχω την τύχη να υπηρετώ αυτό το Υπουργείο που έχει στην αρμοδιότητά του το Λιμενικό Σώμα.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τη συνεργασία και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, πεπεισμένοι πάντα ότι είναι ο μόνος δρόμος για να υπηρετήσουμε το Έθνος μας, να υπηρετήσουμε τον Ελληνισμό, να υπηρετήσουμε σε τελική ανάλυση τους ηρωικούς νεκρούς μας.

Δυο λόγια για τους απόστρατους.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει Σώμα που δεν λαμβάνει υπόψη του όλα τα θέματα και προβλήματα που θέτουν οι απόστρατοι.

Είναι ένα τιμημένο Σώμα που πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψη όχι μόνο λόγω της εμπειρίας, της γνώσης και της σοφίας, θα έλεγα, που έχει από την σταδιοδρομία του περνώντας από δύσκολες θέσεις, αλλά και λόγω του ότι μόνο έτσι τιμάμε τα εν ενεργεία στελέχη.

Γι’ αυτό να είστε σίγουροι ότι η πολιτική ηγεσία, θα είμαστε όλοι δίπλα σας στα αιτήματά σας και πιστεύω ότι, σε συνεννόηση και με τον Αρχηγό του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε θέματα που ίσως έχουν μείνει λίγο πίσω.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Αιωνία η μνήμη στους νεκρούς μας.»

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print