Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

Τραπεζική αργία σήμερα στην Ελλάδα – Τι ισχύει με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 είναι η Μεγάλη Παρασκευή του Πάσχα των Καθολικών και αντίστοιχα, η ερχόμενη Δευτέρα 1η Απριλίου είναι η Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών. Οι δύο αυτές ημέρες έχουν οριστεί ως ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών. Οι συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στα πιστωτικά ιδρύματα τις ημέρες της ειδικής αργίας θα καταχωρηθούν στα συστήματα με ημερομηνία 2 Απριλίου 2024, δηλαδή την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Πληρωμές για αυθημερόν εξόφληση λογαριασμών τρίτων που θα καταχωρούνται από σήμερα, Παρασκευή, 29 Μαρτίου έως και την Δευτέρα, 1η Απριλίου 2024, θα έχουν ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη, 2 Απριλίου 2024.

Να σημειωθεί ότι τα καταστήματα των τραπεζών στην Ελλάδα θα παραμείνουν ανοιχτά. Ωστόσο, μεταξύ Παρασκευής 29 Μαρτίου και Δευτέρας 1 Απρίλιου, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό.

Τι ισχύει με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων που λήγουν στις ορισθείσες  ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών παρατείνονται μέχρι και την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή μέχρι και τις 2 Απριλίου 2024.

Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων που λήγουν την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου δεν επηρεάζονται από την τραπεζική αργία και παραμένουν αμετάβλητες.

Παράλληλα, οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, και των δανείων και τίτλων του Ελληνικού δημοσίου θα εκπληρώνονται σύμφωνα με τους ειδικούς όρους αυτών την προηγούμενη ήτοι την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη, 2 Απριλίου 2024, καταλαμβάνει και τις υποχρεώσεις προς ΕΦΚΑ και λοιπά με καταληκτική ημερομηνία καταβολής την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα ήτοι την 29 Μαρτίου 2024 και η οποία συμπίπτει με την ειδική αργία των διατραπεζικών συναλλαγών.

ΠΗΓΗ: proson.gr

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print