Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η ΕΑΑΛΣ δίνει αγώνα για την ΄΄επιβίωση΄΄του Μ.Τ.Ν. και του Ν.Ν.Α

 

 

 

Πειραιάς 26-04-2024

Αρ.Πρωτ.: 40 /24

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η ΕΑΑΛΣ δίνει αγώνα για την ΄΄επιβίωση΄΄του ΜΤΝ και του ΝΝΑ

 

Με αφορμή το δημοσίευμα της 19/04/2024 της Π.Ο.Λ. που τιτλοφορείται ΄΄Πρόσκληση σε ΠΟΕΠΛΣ-ΠΕΑΛΣ και Ε.Α.Α.Λ.Σ σε κοινή δράση για τα ταμεία μας΄΄ η Ε.Α.Α.Λ.Σ  με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζει την συστράτευση όλων των σωματείων  Λ.Σ. στην μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε, πλέον του ενός έτους, με πλήθος παρεμβατικών δράσεων  προς την αντιμετώπιση του μεγάλου εγκυμονούντος και επερχόμενου κινδύνου που αφορά στην πρόθεση ενοποίησης των  Μετοχικών ταμείων καθώς επίσης με ανάλογες δράσεις για την συγκράτηση μείωσης του ποσοστού 4% υπέρ Μ.Τ.Ν. από εξοπλιστικά προγράμματα.

Επίσης με αφορμή την ερώτηση στην βουλή (4269/11-4-2024) του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ περί φημολογούμενου σχεδιασμού της κυβέρνησης για ενοποίηση των Στρατιωτικών μας ταμείων καθώς και την πρόσφατη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για φημολογούμενη ενοποίηση των Στρατιωτικών νοσοκομείων σε βάρος Νοσηλευτικής φροντίδας των στελεχών ε.ε. και ε.α. του Λ.Σ., καλούμε άλλη μια φορά την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι:

(Α) Δεν θα προχωρήσει σε ενέργειες που θα θίξουν τα αποθεματικά του Μ.Τ.Ν. που είναι περιουσία των μετόχων του . Ως γνωστόν τα ταμεία μας, είναι αυτοχρηματοδοτούμενα από τα μέλη τους και όταν από το ΜΤΝ περικόπηκαν με το PSI  εξήντα τρία (63) εκ.ευρώ, το ΜΤΣ επιδοτήθηκε με εκατόν ογδόντα (180) εκ.ευρώ την ίδια περίοδο. Είναι θράσος μεγάλο λοιπόν σήμερα αυτοί που κακοδιαχειρίστηκαν το ΜΤΣ και το κατέστησαν ελλειμματικό (500 εκ.ευρώ έλλειμα) να ζητούν ΄΄μοίρασμα΄΄των δικών μας αποθεματικών που με νοικοκυρεμένη διαχείριση έχουν την δυνατότητα να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις του ταμείου μας.

(Β) Δεν θα επιβαρύνει περαιτέρω την Νοσηλευτική μας φροντίδα αφού με λαϊκίστικο τρόπο ήδη τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις πρόσθεσαν νέους δικαιούχους που δεν έχουν πληρώσει μισό σεντ για τις παρεχόμενες σε αυτούς υπηρεσίες.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

ΒΟΪΔΟΝΙΚΟΛΑΣ Στ.                                                                                         ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημ.

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print