Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

Ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νότια της Κρήτης – Τρεις αγνοούμενοι

Ολονύχτια επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη νότια της Κρήτης και, συγκεκριμένα, ανοιχτά της Παλαιόχωρας Χανίων. Οι έρευνες υπό τον συντονισμό  EKΣEΔ ξεκίνησαν τη νύχτα  27 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης από δύο παραπλέοντα ενώ στο σημείο έσπευσαν ένα περιπολικό του λιμενικού σώματος, ένα ναυαγοσωστικό και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 40 άτομα από παραπλέοντα πλοια, ενώ δύο εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και μεταφέρθηκαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται ενώ ο καιρός είναι 5 μποφόρ Ανατολικός.

Σύμφωνα με όσα έχουν πει οι ίδιοι οι διασωθέντες, αγνοούνται ακόμη τρία άτομα.

Τα 39 άτομα που διασώθηκαν από πλοίο που συμμετέχει στις έρευνες αναμένεται να μεταφερθούν στην Παλαιόχωρα, ενώ ένα ακόμα που περισυνελέγη από άλλο παραπλέον παρελήφθη και μεταφέρθηκε και αυτό στην 115 Πτέρυγα Μάχης από  ελικόπτερο του ΠΝ

Στις έρευνες  συμμετέχουν πέντε παραπλέοντα, ένα Ναυαγοσωστικό και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για τη δεύτερη επιχείρηση μέσα στο 24ωρο, αφού και χθες, εντοπίστηκαν 36 μετανάστες στο Ελαφονήσι.

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print