Στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Κάσου ο Αρχηγός ΛΣ

Στις εκδηλώσεις μνήμης η Κ. Σακελλαροπούλου: «Τιμάμε τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων του φρικτού αυτού ολοκαυτώματος, καθώς και των ηρωικών της ναυτικών, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας»

Στις εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου για την 200ή επέτειο του Ολοκαυτώματος του νησιού, παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Πριν από 200 χρόνια, η μαρτυρική Κάσος πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος για την πολύτιμη συμμετοχή της με τα καράβια της στην Επανάσταση του 1821. Ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος την πυρπόλησε και κατέσφαξε τους γενναίους υπερασπιστές της. Τιμάμε τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων του φρικτού αυτού ολοκαυτώματος, καθώς και των ηρωικών της ναυτικών, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας. Το παράδειγμά τους μας εμπνέει και μας εμψυχώνει στη υπεράσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας» δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Ηρώων και την παρέλαση.

(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/EUROKINISSI)

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ».

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και Σαντορίνη

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Εκπαιδευτικά προγράμματα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με θέμα: «Ειδικότητα Αφενημερωτή» και «Λειτουργίες Ακτοφυλακής» στo πλαίσιο εκπαιδεύσεων του προσωπικού σε θέματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Συνόρων με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Συνόρων 2021-2027

Read More »

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print