Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

Το πρώτο ιπτάμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι γεγονός!!!

Κατόπιν ειδικής άδειας της εμιρατιανής Υ.Π.Α. και ενώπιον 150 προσκεκλημένων ολοκλήρωσε στις 10 Οκτωβρίου στο Ντουμπάι την πρώτη δημόσια πτήση του το ηλεκτρικό ιπτάμενο αυτοκίνητο XPENG X2 της Κινεζικής XPENG AEROHT, θυγατρικής της μεγαλύτερης βιομηχανίας ιπτάμενων αυτοκινήτων της Ασίας.

‘Όπως τόνισε ο πρόεδρος της XPENG AEROHT κατά τη διάρκεια της ιστορικής επίδειξης που έγινε στο πλαίσιο της GITEX GLOBAL 2022, μιας από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας και καινοτομίας του κόσμου “…το Χ2 είναι ορόσημο του μέλλοντος της αυτοκίνησης και της κινητικότητας”.  


Το όχημα είναι κατασκευασμένο από ελαφριά ανθρακονήματα, διαθέτει κλειστή αεροδυναμική καμπίνα με πολυτελή ταπετσαρία και χειροκίνητη ή αυτόματη οδήγηση, δεν παράγει εκπομπές ρύπων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αστικές μετακινήσεις (επίγειες ή εναέριες) αλλά και επείγουσες διακομιδές εκτάκτων περιστατικών υγείας.  Η διάθεση του οχήματος στην αγορά θα ξεκινήσει εντός του 2024 και η αρχική τιμή του θα κυμαίνεται γύρω στις $157.000.


Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της πρώτης δημόσιας πτήσης του XPENG X2 αντιγράφοντας και μεταφέροντας στον browser της προτίμησής σας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/zWD5_0M-xW4


ΠΗΓΗ: Greekreporter.com

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print