Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών
Λιμενικού Σώματος

Search
Close this search box.

8 Μαρτίου: Η ΕΑΑΛΣ τιμά την ένστολη γυναίκα

Με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, κλιμάκιο του ΔΣ της ΕΑΑΛΣ πραγματοποίησε σήμερα το πρωί επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στο γραφείο της Διοικητού του Α’ Λ/Τ (Ακτής Τσελέπη) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά Πλοιάρχου ΛΣ (Τ) κας Ειρήνης Αργύρη, τιμώντας στο πρόσωπό της κάθε εργαζόμενη ένστολη γυναίκα.

Το κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΑΑΛΣ αποτελείτο από τον Πρόεδρο ΔΣ Στ. Βοϊδονικόλα, τον Αντιπρόεδρο ΔΣ Ι. Καραγεωργόπουλο, την Ταμία ΔΣ και υπεύθυνη Τομέα Ισότητας Ελ. Κοντάκου, τον Έφορο ΔΣ Αθ. Πρέντζα και το μέλος ΔΣ Νικ. Μπακιρτζή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τέλος, με αφορμή το σημερινό εορτασμό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΛΣ απευθύνει το παρακάτω μήνυμα:

«Τιμούμε σήμερα τις γυναίκες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο έχοντας κατά νου ότι δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά μια ημέρα ευαισθητοποίησης και υπενθύμισης πως ο αγώνας συνεχίζεται.

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες όλων εκείνων των γυναικών που πήραν την υπόθεση της χειραφέτησης στα χέρια τους.

Τις γυναίκες που αγωνίσθηκαν για να κατακτήσουν σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, όπως να έχουν ίσο ρόλο στην οικογένεια, να εργάζονται και να αμείβονται δίκαια, να ψηφίζουν, να καταλαμβάνουν δημόσια αξιώματα.

Ωστόσο οι κατακτήσεις του γυναικείου κινήματος δοκιμάζονται και αμφισβητούνται.

Οι έμφυλες διακρίσεις κάθε μορφής βλάπτουν εξίσου γυναίκες και άνδρες.

Σαν μέλη της κοινωνίας των πολιτών, όλα τα μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ, μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου τους, με αφορμή το σημερινό εορτασμό εκφράζουν τη συμπαράσταση και τη στήριξή τους σε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλει στην κατάργηση κάθε μορφής έμφυλης διάκρισης και καταδικάζουν απερίφραστα καταχρηστικές και κακοποιητικές συμπεριφορές, ιδίως σε επαγγελματικούς χώρους, που στρέφονται κατά των γυναικών.

Η επένδυση στις γυναίκες ανυψώνει τους ανθρώπους, αναπτύσσει τις κοινότητες και ειρηνεύει τις χώρες._»

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Follow Us

Κοινοποιήστε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print